Ciabattabrød
(2 stk.)
Fordej
150 g stærkt hvedemel
15 g gær
2 dl håndvarmt vand
Dej
2½ dl håndvarmt vand
1½ tsk. salt
Ca. 500 g stærkt hvedemel
Rør fordejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet 10-12 timer.
Dej: Rør vand, salt og mel i fordejen. Dejen er blød, og det er bedst at ælte den på maskine, men den kan også æltes med melede hænder ved at løfte op i dejen fra skålens bund. Dejen skal være meget elastisk. Lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse ca. 2 timer. Mens dejen stadig er i skålen, halveres den med en kniv eller saks. Hæld først den ene del ud på bageplade med bagepapir og glat den med dejskraber uden at ælte. Efterhæver tildækket 30-45 min. Drys mel over og sæt pladen på nederste rille ved 225° 30-35 min. Afkøles på rist.
Glutenprøven: Når en lille bid af dejen kan strækkes ud, til det bliver så gennemsigtigt, at en avis kan læses gennem det, uden at dejen går i stykker, er dejen færdigæltet og klar til hævning.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Krydret tyndbrød
Bulgurbrød
Grove morgenbrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)