Opskrifter

Croissanter og chokoladehorn

Søndag, 23. december 2012af Redaktion
Skønne croissanter og horn til morgenbordet i juledagene

Ingredienser til croissanter og chokoladehorn

(12 stk. af hver)

3 dl sødmælk
50 g gær
4 æg
½ vaniljestang
2 tsk. kardemomme
100 g sukker
1 nip salt
Ca. 800 g hvedemel
200 g smør

Fyld 1
75 g marcipan
½ citron

Fyld 2
75 g mørk chokolade

Pynt
Æg
Mandelsplitter
Tesukker eller glasur

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Lun mælken let og rør gæren ud i den. Tilsæt æg, vanilje, kardemomme, sukker og salt. Ælt så meget mel i, at dejen er som en fast grød. Ælt gerne på maskine i 10 min. Skær smørret i skiver, ælt det i dejen og tilsæt så meget mel, at den er glat og slipper skålen. Lad dejen hæve 1-2 timer. Del dejen i to. Tril den ene til en aflang pølse, rul den flad og skær den i trekanter. Læg et lille stk. marcipan i den brede ende af hver trekant og rul sammen til en croissant. Tril den sidste klump dej til en pølse, fold sammen i tre lag og rul den ud. Gentag tre gange og rul ud til rektangel. Hak chokoladen og læg to rækker chokolade i midten af dejen, fold den i tre lag og skær den ud i passende str. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæver ca. 20 min. Pensel med æg og pynt efter smag. Bag dem ved 200° i 20 min.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Juleboller
Citronknuder

Brunch

Masser af lækre og spændende retter til en brunch...