(6 stk.)
2 dl fuldkornshvedemel
6 dl hvedemel
3 dl vand
Lidt salt
Olie til pensling
Bland de to slags mel og tilsæt salt og vandet lidt ad gangen. Når dejen er blød og glat, stilles den på køl i 30 min. Formes til 6 boller med olierede hænder. Drys mel på bordet og rul hver dejbolle til et fladt brød i tykkelse som pandekage. Læg dem på bagepapir (2-3 på hver plade) og varm ovnen op til 230°. Pladerne skal også være varme. Læg fladbrødene på bagepapir på de meget varme plader og pensel dem med olie. Bag dem 8-10 min. Den høje varme danner lufthuller i brødet. Hold brødene varme i alufolie og lun dem evt. på en grill.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SØD SERVERING
Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Dyppelse til brødet...
Aioli
Bagt tomatsalsa
Rød mojo
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)