(Ca. 35)
50 g gær
50 g smør
½ l lunken vand
3 dl mælk
125 g kvark
2 tsk. salt
3 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl fuldkorns-hvedemel
Ca. 1 kg hvedemel
Pynt
Æg
Havregryn
Smelt smørret, hæld mælk, kvark og vand i. Rør gæren ud i blandingen. Rør salt, havregryn, hørfrø og fuldkornsmel i. Ælt hvedemel i, til dejen er smidig og slipper skålen. Dæk skålen med plast og lad dejen hæve ca. 30-40 min. Ælt dejen igennem og fordel den i to papirbeklædte bradepander, rids felter med en skarp kniv. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys havregryn over. Bag brødene ved 175° i 35-40 min.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Pariserflute
Grovbirkes
Musliboller
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)