Havrekiks
(50 stk.)
100 g havregryn
1 dl kogende vand
100 g blødt smør
40 g sukker
120 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Hæld det kogende vand over havregrynene og lad dem trække i 10 min. Bland smør, sukker, mel, bagepulver og salt og rør det sammen med havregrynene. Ælt dejen ensartet og stil den tildækket på køl i 1 time. Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord og udstik kiksene med en 5 cm rund udstikker eller et glas. Læg kiksene på en plade beklædt med bagepapir og stempel dem med et kagestempel eller prik dem med en gaffel. Bag kiksene ved 180° varmluft i 15 min., lad dem afkøle og opbevar dem i en kagedåse.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere opskrifter...
Pæremarmelade
Gifler
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Mangler du en kage til kaffen? Så kig her...