Opskrifter

Hjemmebag til påsken

Søndag, 5. april 2020Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lige om lidt er det påske, og det skal fejres med lidt lækkert til den søde tand. Bag lækker hjemmebag til påsken, som kan nydes til eftermiddagskaffen eller efter aftensmaden. Her får du tre opskrifter på hjemmebag til påsken.
Hjemmebag til påsken

Hjemmelavet lakridsmarcipan

(12 personer)

  • 300 g mandler
  • 2 spsk. flormelis
  • 3 spsk. vand
  • 3 spsk. lakridssirup
  • 4 spsk. glukosesirup
  • 1 spsk. lakridspulver

Prøv også: Hjemmelavet marcipan

Fremgangsmåde:

Smut og tør mandlerne i et rent viskestykke. Rist mandlerne i ovnen ved 150° varmluft i 12 minutter. Vend rundt et par gange. Hak mandlerne i en foodprocessor, blender eller minihakker til fint mel. Bland flormelis i, og tilsæt vand og de to slags sirup lidt efter lidt. Lad det køre i maskinen, til massen er sammenhængende og ensartet. Kør ikke for længe, ellers kan marcipanen skille. Smag blandingen til, især med lakridssirup, som godt kan variere meget i styrke. Ælt marcipanen med hænderne på et bord drysset med lidt flormelis. Tril den til pølser, og pak dem ind i plastfilm. Opbevar marcipanen køligt, og drys lidt lakridspulver over ved servering.

Se også: Kage med marcipan

Fuglereder med nougat og marcipan

(8 stk.)

Marcipanbund:

  • 200 g marcipan
  • 100 g mørk chokolade

Nougatmousse:

  • 1 dl piskefløde
  • 85 g blød nougat
  • 70 g mælkechokolade
  • 30 g mørk chokolade
  • 1 nip salt
  • 35 g blødt smør

Servering:

  • Chokoladepåskeæg

Se også: Dessert til påske

Fremgangsmåde:

Marcipanbund: Tril marcipan til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Skær til 8 medaljer. Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk alle sider af marcipanmedaljerne. Lad chokoladen størkne.

Nougatmousse: Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak nougat og begge slags chokolade i mindre stykker. Hæld fløden over, imens du forsigtigt rører i blandingen. Måske er du nødt til kort at lune den over vandbad for at gøre cremen helt jævn. Rør salt og smør i, når der ikke er flere klumper. Fyld massen i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt nougatmoussen i cirkler oven på marcipanbundene. Lad det sætte sig lidt, og pynt så med påskeæg i midten.

Prøv også: Påske-flødebolleæg

Hjemmelavet nougat

(12 personer)

  • 200 g hasselnøddekerner
  • 75 g flormelis
  • 25 g brun farin
  • 200 g mælkechokolade
  • 150 g mørk chokolade

Se også: Påskekage: Påskekylling i lag

Fremgangsmåde:

Rist nødderne i ovnen ved 150° varmluft i 8 minutter. Gnub skallerne af i et rent viskestykke. Kør 2/3 af nødderne til en ensartet creme i en food-processor eller blender. Rør flor-melis og brun farin i. Smelt de 2 slags chokolade over vandbad, og hak resten af hasselnødderne fint. Rør alle ingredienserne godt sammen, og hæld nougatmassen i en form, der er foret med husholdningsfilm. Lad din hjemmelavede nougat stivne ved stuetemperatur, og sæt den derefter på køl.

Opskriften giver en knasende nougat med grov struktur. Blend i stedet alle nødderne fint, hvis du vil have en glat konsistens.

Prøv også: Påske-chokoladekage