Hjemmebag til påsken
Hjemmelavet lakridsmarcipan
(12 personer)
- 300 g mandler
- 2 spsk. flormelis
- 3 spsk. vand
- 3 spsk. lakridssirup
- 4 spsk. glukosesirup
- 1 spsk. lakridspulver
Prøv også: Hjemmelavet marcipan
Fremgangsmåde:
Smut og tør mandlerne i et rent viskestykke. Rist mandlerne i ovnen ved 150° varmluft i 12 minutter. Vend rundt et par gange. Hak mandlerne i en foodprocessor, blender eller minihakker til fint mel. Bland flormelis i, og tilsæt vand og de to slags sirup lidt efter lidt. Lad det køre i maskinen, til massen er sammenhængende og ensartet. Kør ikke for længe, ellers kan marcipanen skille. Smag blandingen til, især med lakridssirup, som godt kan variere meget i styrke. Ælt marcipanen med hænderne på et bord drysset med lidt flormelis. Tril den til pølser, og pak dem ind i plastfilm. Opbevar marcipanen køligt, og drys lidt lakridspulver over ved servering.
Se også: Kage med marcipan
Fuglereder med nougat og marcipan
(8 stk.)
Marcipanbund:
- 200 g marcipan
- 100 g mørk chokolade
Nougatmousse:
- 1 dl piskefløde
- 85 g blød nougat
- 70 g mælkechokolade
- 30 g mørk chokolade
- 1 nip salt
- 35 g blødt smør
Servering:
- Chokoladepåskeæg
Se også: Dessert til påske
Fremgangsmåde:
Marcipanbund: Tril marcipan til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Skær til 8 medaljer. Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk alle sider af marcipanmedaljerne. Lad chokoladen størkne.
Nougatmousse: Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak nougat og begge slags chokolade i mindre stykker. Hæld fløden over, imens du forsigtigt rører i blandingen. Måske er du nødt til kort at lune den over vandbad for at gøre cremen helt jævn. Rør salt og smør i, når der ikke er flere klumper. Fyld massen i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt nougatmoussen i cirkler oven på marcipanbundene. Lad det sætte sig lidt, og pynt så med påskeæg i midten.
Prøv også: Påske-flødebolleæg
Hjemmelavet nougat
(12 personer)
- 200 g hasselnøddekerner
- 75 g flormelis
- 25 g brun farin
- 200 g mælkechokolade
- 150 g mørk chokolade
Se også: Påskekage: Påskekylling i lag
Fremgangsmåde:
Rist nødderne i ovnen ved 150° varmluft i 8 minutter. Gnub skallerne af i et rent viskestykke. Kør 2/3 af nødderne til en ensartet creme i en food-processor eller blender. Rør flor-melis og brun farin i. Smelt de 2 slags chokolade over vandbad, og hak resten af hasselnødderne fint. Rør alle ingredienserne godt sammen, og hæld nougatmassen i en form, der er foret med husholdningsfilm. Lad din hjemmelavede nougat stivne ved stuetemperatur, og sæt den derefter på køl.
Opskriften giver en knasende nougat med grov struktur. Blend i stedet alle nødderne fint, hvis du vil have en glat konsistens.
Prøv også: Påske-chokoladekage