Hjemmelavede lækkerier: Knækbrød og marmelade
Kerneknækbrød
(1 bageplade)
- 60 g sesamfrø
- 60 g hørfrø
- 60 g solsikkekerner
- 60 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 1 dl vand
- 2 spsk. olie
Prøv også: Knækbrød - sprødt hjemmebag
Fremgangsmåde:
Bland alle kerner, mel, bagepulver og salt, og hæld vand og olie i. Rør dejen sammen, og rul den tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Markér firkanter i dejen, inden du fjerner det øverste lag bagepapir. Drys med salt, og bag knækbrødene ved 170° i 15-20 minutter, til de er sprøde og gyldne. Herefter kan firkanterne knækkes fra hinanden.
Se også: Speltknækbrød
Rabarber-tomat-marmelade
(2 glas)
- 450 g røde tomater
- 400 g rabarber
- 400 g rørsukker
- 1 spsk. lys æbleeddike
- 1 vaniljestang
- 70 g rørsukker
Prøv også: Spansk marmelade med tomat og citron
Fremgangsmåde:
Bland små tomatstykker og rabarbertern med sukker, eddike og vaniljestangen klippet i mindre stykker. Bring det langsomt i kog, og lad det simre, til rabarberne er kogt helt ud og trevler. Afkøl marmeladen, og smag til med sukker. Hæld marmeladen på rene glas med låg, og opbevar i køleskabet.
Se også: Hindbær-æble-marmelade
Rugknækbrød med fennikelfrø
(Ca. 30 stk.)
- 2½ dl mælk
- 25 g gær
- 200 g groft rugmel + til udrulning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. fennikelfrø
- 75 g hvedemel
Prøv også: Gourmet-knækbrød
Fremgangsmåde:
Lun mælken, og rør gæren ud. Hæld rugmel, salt, fennikelfrø og hvedemel i, og ælt ingredienserne sammen, til dejen er fast, men stadig klistret. Lad den hæve i 45 minutter. Rul dejen tyndt ud, og prik huller rundt omkring i dejen med en gaffel. Udstik ca. 30 cirkler med en diameter på 9 cm, og bag dem ved 180° i ca. 15 minutter, til de er sprøde.
Se også: Knækbrød med spinat og havsalt