Opskrifter
Knækbrød med spinat og havsalt
Onsdag, 27. marts 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Knækbrød behøver ikke at være kedeligt. Bag disse med spinat og havsalt og nyd et sprødt mellemmåltid.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/knaekbroed-med-spinat.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til knækbrød:
(32 stk.)
25 g gær
2½ dl vand
1 spsk. olivenolie
50 g frisk babyspinat
1 tsk. salt
50 g knækkede hvedekerner
110 g rugmel
220 g hvedemel
1 tsk. flagesalt
Prøv også: Knækbrød med lakrids
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, finthakket spinat, salt, hvedekerner og rugsigtemel.
Rør dejen godt igennem og stil den tildækket i 20 min.
Ælt hvedemelet i dejen og lad den hæve tildækket i 45 min.
Varm ovn og bageplader op til 250°.
Del dejen i to. Rul hver del papirtyndt ud på et stykke bagepapir og prik dejen tæt med en gaffel eller rul den med en pigrulle.
Skær dejstykkerne i firkanter på 6 x 8 cm, drys med havsalt og flyt bagepapir med dej over på de varme bageplader.
Bag knækbrødene i 10 min. ved 250° og lad dem afkøle på en rist.
Se også: Citronkage med birkes