Opskrifter
Lækker salt ostetærte med vesterhavsost og gedeost
Onsdag, 18. september 2013Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Denne ostetærte er nem at lave, og så er den propfyldt med smag fra både Danbo-ost, vesterhavsost og gedeost. Tærten er især lækker på frokostbordet!

1 t og 5 min
4 personer
Tærtedej
220 g hvedemel
¼ tsk. cayennepeber
Et nip salt
125 g koldt smør
Lidt vand
Tærtefyld
75 g Danbo
75 g Vesterhavsost
75 g dansk gedeost eller fåreost
1 spsk. olivenolie
1 stort, hakket løg
1 fed hakket hvidløg
2 store æg
3 spsk. cremefraiche (18 eller 38%)
1½ dl piskefløde
¼ tsk. sennep
1 bundt hakket purløg
Fremgangsmåde
- Saml dejen til en god mørdej, og lad den hvile i 30 min., før den rulles ud.
- Beklæd nu en smurt tærteform med dejen og blindbag den, dvs. læg bagepapir over dejen og fyld formen med tørrede ærter.
- Bag tærten i 15 min. ved 200º.
- Tag den ud og fjern snydefyldet.
- Riv ostene groft og rør alle ingredienser til fyldet sammen og fyld det i tærten, der bages 35 min., til den er fast og gylden.
- Servér med grøn salat.

Hovedretter
Butterdejstærte med pærer og brie

Hovedretter
Tærte med tomat og gedeost