(Ca. 35 stk.)
50 g gær
150 g smør
2½ dl kaffefløde
½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
3 æggeblommer
¾ dl sukker
8-9 dl hvedemel
Fyld
150 g marcipan
75 g blødt smør
2 spsk. sukker
Pynt
1 æg
Ca. 1 dl flormelis
Ca. ¾ dl vand
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smelt smørret og kom fløden i, lad det køle lidt. Opløs gæren i den fingerlune fløde. Kom salt, kardemomme, æggeblommer, sukker og det meste af melet i. Arbejd dejen blank og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 40 min.
Riv marcipanen og bland den med smør og sukker. Rul dejen ud til en plade på ca. 50 x 36 cm. Skær ca. 35 firkanter på 7 x 7 cm. Kom lidt fyld på hver firkant og læg kagerne i muffinsforme. Lad dem hæve 45 min. Pensl med sammenpisket æg og bag kagerne midt i ovnen ved 225° i ca. 8-10 min.
Bageopskrift: Boel Ottmer
SØD SERVERING
Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Chokoladebrioche
Mandelhorn
Høje snegle
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)