Opskrift på porretærte
Opskrift på porretærte
(2-3 pers.)
Dej
120 g hvedemel
60-100 g groft mel
40 g smør
Salt
Vand
Fyld
3 porrer
Ca. 50 g bacon
Top
3 æg
1 dl tykmælk eller lign.
Salt og peber
40 g revet ost
Tilbehør
Grøn salat
SE OGSÅ: Video - Sådan laver du sprøde flæskesvær med guacamoledip
Fremgangsmåde til porretærte
Kom mel, groft mel og smør i en køkkenmaskine og saml dejen med vandet eller saml den med hænderne. Rul dejen ud, beklæd en smurt tærteform og forbag den med baconternene i bunden, så de bliver stegt, mens bunden forbages. Forbag bunden i 10 min. ved 200º. Rens, snit og kog porrerne i letsaltet vand 1 min. Kom porrerne i tærtebunden.
Pisk æg, tykmælk, salt og peber sammen, hæld det over porrerne og drys med revet ost til sidst. Bag tærten ved 200º i 25-30 min. Servér tærten lun med salat.