Opskrifter

Opskrift på porretærte

Søndag, 16. februar 2020af Helle Brønnum Carlsen, video: Aller Visualsvideo: Aller Visuals
Få opskriften på Helle Brønnum Carlsens lækre porretærte.

Opskrift på porretærte

(2-3 pers.)

Dej

120 g hvedemel
60-100 g groft mel
40 g smør
Salt
Vand

Fyld
3 porrer
Ca. 50 g bacon

Top
3 æg
1 dl tykmælk eller lign.
Salt og peber
40 g revet ost

Tilbehør
Grøn salat

SE OGSÅ: Video - Sådan laver du sprøde flæskesvær med guacamoledip

Fremgangsmåde til porretærte

Kom mel, groft mel og smør i en køkkenmaskine og saml dejen med vandet eller saml den med hænderne. Rul dejen ud, beklæd en smurt tærteform og forbag den med baconternene i bunden, så de bliver stegt, mens bunden forbages. Forbag bunden i 10 min. ved 200º. Rens, snit og kog porrerne i letsaltet vand 1 min. Kom porrerne i tærtebunden.

Pisk æg, tykmælk, salt og peber sammen, hæld det over porrerne og drys med revet ost til sidst. Bag tærten ved 200º i 25-30 min. Servér tærten lun med salat.

SE OGSÅ: Spinat-tomattærte med ricotta