Opskrifter

Rugboller med chokolade og nødder

Søndag, 9. februar 2020Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Bjørn JakobsenFoto: Bjørn Jakobsen
Skal du forkæle dig selv, familie eller venner med hjemmebag? Så er disse skønne rugboller med chokolade og nødder en sikker vinder. Få opskriften på de lækre rugboller med chokolade og nødder her.

Ingredienser til rugboller med chokolade og nødder:

(18 stk.)

  • 200 g rugkerner
  • 50 g gær
  • 1 flaske hvidtøl
  • 1 tsk salt
  • 50 g farin
  • 100 g rugmel
  • 150 g mørk
  • chokolade, 70%
  • 300 g hvedemel
  • 100 g hasselnødder

Prøv også: Grovboller med mandler og chokolade

Fremgangsmåde:

Læg rugkernerne i blød i 2 dl kogende vand i 1 time. Rør gæren ud i hvidtøl, og tilsæt salt, farin, rugmel og de udblødte rugkerner.

Rør det godt sammen, og tilsæt hakket chokolade samt hvedemelet lidt ad gangen. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret.

Se også: Rugbrød og choko-rugboller

Lad den hæve lunt i 45 minutter. Sæt dejen med skeer i smurte papirmuffinforme, og drys godt med hakkede nødder.

Sæt dem til hævning igen i 45 minutter, og bag dem ved 200° i ca. 30 minutter.

Nydes friskbagte ellers fryses ned til senere.

Prøv også: Rugboller med chokolade