Opskrifter

Sesamboller

Fredag, 25. november 2016af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
De små hvide sesamfrø kender du sikkert fra burgerbollerne, men kender du også de sorte frø? Her får du opskriften på sesamboller toppet med hvide og sorte sesamfrø.
(12 stk.)

Det skal du bruge til sesamboller:

½ dl sesamfrø 25 g gær 3 dl lunkent vand 1 dl yoghurt 1 tsk. salt 1 spsk. honning 75 g havregryn Ca. 375 g hvedemel Pensling: 1 æg ½ dl sesamfrø – evt. sorte, med skal og uden Prøv også: Sesamboller med ost og skinke

Sådan laver du sesamboller

Rist sesamfrøene på en tør pande ved mellemhøj varme. Ryst ofte i panden, så frøene ikke brænder på. Når de begynder at dufte og poppe, er de færdige. Læg dem på en tallerken. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, honning, havregryn og sesamfrø og rør rundt. Tilsæt det meste af melet og ælt dejen. Tilsæt evt. mere mel under æltningen, men ikke mere end at dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 min. Hæld dejen ud på meldrysset bord og rul den til en tyk pølse. Skær pølsen i 12 stk. og tril dem til boller. Læg bollerne på to plader med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Drys med sesamfrø, og pensl forsigtigt oven på sesamfrøene igen, så frøene hænger bedre ved. Lad bollerne hæve i 30 min. Bag dem ved 220° i ca. 15 min. Lad bollerne køle af på bagepladerne. Prøv også: Hjemmebagte burgerboller