Sesamtærte med gedeost og grønsager
(4 pers.)
Dej af
175 g hvedemel
100 g smør
2 spsk. koldt vand
2 spsk. sesamfrø
Fyld
150 g gedeost
2 æg
2 dl cremefraiche
½ tsk. salt
Groftkværnet peber
1 courgette, ca. 200 g
½ spsk. olie
1 peberfrugt
250 g cherrytomater
TIP
- Tærten kan også laves med færdig tærtedej, der bredes ud i formen. Kanten skal så pensles med æg, ellers hænger sesamfrøene ikke fast.
Dej: Smuldr mel og smør, tilsæt vand og ælt dejen sammen. Tryk den ud i en tærteform 24-25 cm. Prik bunden med en gaffel og tryk sesamfrø ind i kanten. Læg folie over og sæt formen i køleskab mindst 30 min.
Fyld: Rør gedeost, cremefraiche og æg sammen. Krydr med salt og peber. Skær courgetten i skiver og steg dem gyldne på panden i olien. Udkern peberfrugten og skær den i små stykker. Hæld ostefyldet i den forbagte tærte. Læg courgetter, peberfrugt og hele tomater på osteblandingen. Bag tærten på midterrillen ca. 30 min. ved 200°.
Spises lun eller kold.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se mange lækre retter til pinse her.
Flere gode tærter...
Tærte med brieost
Pølse-tomattærte