Tapas: Krydderurtesticks
Ingredienser til krydderurtesticks:
(Ca. 20 stk.)
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. frisk rosmarin, basilikum eller timian
- 80 g koldt smør
- 60 g emmentaler
- 1 æggeblomme
- Flagesalt
Prøv også: Focaccia med krydderurter
Fremgangsmåde:
Bland mel, salt og grofthakkede krydderurter. Smuldr smør i, og bland det godt, gerne på en røremaskine. Tilsæt revet emmentaler og æggeblomme. Saml dejen hurtigt uden at ælte, og lad den hvile koldt i en time. Del dejen i ca. 20 stykker, og tril hvert stykke til en fingertyk pølse uden at ælte for meget. Læg dem på en bageplade med bagepapir, drys flagesalt over, og bag dine krydderurtesticks ved 210° varmluft i ca. 12 minuttertip De knasende sticks er perfekte til tapas, som snack eller på ostebordet, og du kan bruge lige de krydderurter, du har lyst til.
Prøv også: Løgbrød med krydderurter