Opskrifter

Tebirkes

Mandag, 20. oktober 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Forkæl familien med hjemmebagte tebirkes en hyggelig morgenstund - disse tebirkes er også velegnede til frysning

Opskrift på tebirkes

(15-20 stk.)

Dej:
2 dl sødmælk
50 g gær
½ tsk. salt
2 tsk. honning
1 æg
125 g hytteost
300-400 g hvedemel
100 g koldt smør

Mere i humør til snegle...

Høje snegle med glasur

Remonce:
100 g blødt smør
80 g sukker
1 spsk. flydende honning
½ vaniljestang
100 g revet marcipan

Pynt:
Æg til pensling
Mørke birkes

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til tebirkes

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, hytteost, honning og salt og rør. Kom 300 g hvedemel i og rør godt sammen. Ælt dejen i 5 min. og sæt den i køleskabet i 15-20 min.

Drys mel på bordet og læg dejen på bordet. Rul lidt ud. Fordel tynde skiver af 50 g smør på dejen. Fold dejen henover og rul,
fold, rul, fold. Gentag med de sidste 50 g smør. Sæt dejen på køl.

Bland smør, sukker, vanilje, honning og revet marcipan grundigt til remoncen. Sæt til side.

Tænd ovnen på 200°. Tag dejen og rul den ud til en firkant på ca. 20 x 60 cm. Smør remoncen på hele fladen - helt ud til kanterne. Rul rektanglet på langs. Tryk dernæst forsigtigt dejrullen flad, så den er en tommelfinger høj (1-2 cm), og "lukningen" vender nedad.

Skær den ud i 15-20 stk. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve i 30 min. Pensl dem
med sammenpisket æg og drys birkes over.

Bag tebirkesene i 12-15 min. ved 200°.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.