3 hverdagsretter med grønt
Tigerrejer i wok
(2 personer)
- 175 g rå tigerrejer
- (optøet fra frost)
- 1 lille gul peberfrugt
- 200 g pak choy
- 150 g sukkerærter
- 3 cm frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk basilikum (gerne thaibasilikum)
- 2 spsk. sesamolie
- 1 spsk. karrypasta
- 160 ml kokosmælk
- ½ dl fiskebouillon (eller grøntsags-bouillon)
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 limefrugt
Tilbehør:
- Kogte ris
Prøv også: 3 hverdagsretter med tomat
Fremgangsmåde:
Pil rejerne, men lad evt. halespidsen sidde på. Fjern den sorte streng i ryggen. Dup rejerne tørre. Skær peberfrugten i strimler. Skær enderne af pak choyen, og skær den derefter i strimler på langs. Skær sukkerærterne i halve. Hak ingefær, hvidløg, koriander og basilikum fint.
Varm en wok godt op. Steg rejerne i lidt af olien, til de skifter farve, ca. 3 minutter. Tag dem op. Hæld lidt mere olie i wokken, og lynsteg peberfrugt, pak choy og sukkerærter i 2 minutter. Tag det op af wokken. Tilsæt lidt mere olie, og steg karrypasta, ingefær og hvidløg i ½ minut. Hæld kokosmælk og bouillon ved, og varm det op.
Kom rejer og grøntsager i wokken, og varm hurtigt retten igennem. Smag til med fiskesauce og limesaft, og anret med hakkede krydderurter. Servér evt. med ris, evt. kogt med gurkemeje.
Prøv også: Blomsterfocaccia med løg og tomater
Cremet ærtesuppe med rugbrødschips
(2 personer)
- 100 g skalotteløg
- 2 spsk. smør
- 3½ dl grøntsags-bouillon
- 400 g ærter fra frost
- 3 stilke frisk mynte
- 1 dl piskefløde
- 2 tsk. majs-stivelse
- Citronsaft
- Salt og peber
- 100 g ærter fra frost (til servering)
- 1 håndfuld færdigkøbte rugbrødschips
- Ærteskud
Prøv også: Hvidvinsdampede blåmuslinger
Fremgangsmåde:
Pil løgene, og hak dem groft. Klar dem i smørret. Hæld bouillonen ved, og bring det i kog. Tilsæt 400 g ærter, bring det i kog igen, og lad det simre under låg i 3 minutter. Tilsæt myntebladene, og blend til en jævn suppe med en stavblender.
Rør fløde og majsstivelse sammen, og hæld det i gryden. Varm suppen op, og lad den simre i 4-5 minutter. Spæd evt. til med lidt mere bouillon. Smag til med citronsaft, salt og peber. Anret suppen med optøede ærter, let knuste rugbrødschips og ærteskud.
Prøv også: Ovnbagt laks med sprød kålsalat
Kylling i aspargessauce
(2 personer)
- 2 store kyllingebrystfileter (uden skind)
- 1 tsk. sorte, hele peberkorn
- ½ laurbærblad
- 1 tsk. groft salt
- 1 dl sødmælk
- 1½ spsk. hvedemel
- ½ bundt grønne asparges
- Peber
- 2 portioner kogte kartofler
- Kørvel
Prøv også: 3 hverdagsretter med gulerødder
Fremgangsmåde:
Afpuds kyllingefileterne, og læg dem i en gryde. Dæk dem med vand, og bring det i kog. Tilsæt peberkorn, laurbær og 1 tsk. salt, og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter. Sluk blusset, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Kødet skal være fast og saften klar. Tag kyllingefileterne op af suppen, og si den. Skær kyllingekødet i mundrette stykker.
Kog den siede suppe ind, til der er ca. 3 dl tilbage. Ryst mælken sammen med melet, og hæld det i suppen under omrøring. Lad det småkoge i 5 minutter. Bræk den nederste, træede del af aspargesene, og kassér enderne. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom kylling og asparges i den jævnede sauce, og varm retten hurtigt op. Smag til med salt og peber. Servér med kogte kartofler og et drys kørvel.
Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler