3 hverdagsretter med sensommergrøntsager
Butterdejstærter med sensommergrøntsager
(4 personer)
- 1 lille aubergine
- 3 spsk. olivenolie + lidt til at dryppe med
- 1 ark butterdej (ca. 275 g)
- 1 lille squash
- 4 små snack-peberfrugter
- 200 g blommetomater
- Salt
- 1 bundt frisk basilikum
- Evt. tørrede chiliflager
Fetasalat:
- 1 hovedsalat
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. vineddike eller citronsaft
- Salt og peber
- 100 g feta
Prøv også: Krebsetærte
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Brun tynde aubergineskiver på begge sider i olien på en pande. Skær den udfoldede butterdej i 4 stykker, og læg dem på et stykke bagepapir. Læg tynde squashskiver på den ene side af hvert butterdejsstykke, og læg 1-2 aubergineskiver ved
siden af. Fold gerne skiverne lidt, så de fylder mindre på dejen. Læg halve peberfrugter og halve tomater oven på, dryp med lidt olie, og krydr med salt. Bag tærterne i ca. 20 minutter,
til butterdejen er sprød og gennembagt, og drys med basilikum og eventuelt lidt chiliflager.
Fetasalat: Bryd salaten i grove stykker, og vend den i en dressing af olie og eddike eller citronsaft. Smag salaten til med salt og peber, og smuldr
fetaost over. Servér tærterne med fetasalaten.
Se også: Pie med hakket oksekød
Kylling og rustikke grøntsager i gryde
(4 personer)
- 4 kyllingeoverlår
- 2 spsk. olivenolie
- 2 nye løg
- 4 tomater
- 1 squash
- Salt og peber
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt sar, frisk timian eller oregano
Tilbehør:
- 1 kg små kartofler eller 4 dl bulgur
Prøv også: Kylling i gryde
Fremgangsmåde:
Brun kyllingeoverlår i olien i en stor stegegryde. Læg halve løg, hele tomater og hele squashen ned mellem kyllingestykkerne. Krydr med salt og peber, drys med hakket hvidløg, og læg kviste af sar, timian eller oregano ved. Lad retten simre under låg i 45 minutter. Skær squashen i skiver direkte i gryden inden servering. Servér gryderetten med kogte kartofler eller bulgur til.
Se også: Grydestegt kylling med kartofler og bacon
Bygotto med bacon, tomater og bønner
(4 personer)
- 4 dl perlebyg
- 1¼ l grøntsags-bouillon eller vand
- 100 g bacon i tern
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g grønne bønner
- 400 g cherrytomater
- 50 g rucola
- Salt og peber
Til servering:
- 75 g parmesan
Prøv også: Bygotto med grønkål og parmesanchips
Fremgangsmåde:
Kog perlebyg i en gryde med tynd grønsagsbouillon eller vand i ca. 25 minutter, til den er mør. Brun bacon i olien i en gryde. Tag det op, og læg det på en tallerken. Svits hakket løg og hvidløg i fedtstoffet i gryden. Tilsæt bønner skåret i stykker på 2-3 cm og tomater i halve, og lad det
hele simre i 10 minutter. Hæld vand eller bouillon fra perlebyggen, vend bacon og grøntsager i, og lad det hele koge sammen i et par minutter. Tilsæt hakket rucola, og smag til med salt og peber. Servér bygottoen med et drys revet parmesan.
Se også: Risotto med safran