Opskrifter
Afrikansk gryde med karry og linser
Lørdag, 28. september 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Efteråret er over os, og det er gryderetterne også. Drøm dig til varmere himmelstrøg med denne varme afrikanske gryde med karry og linser.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/god-mad-36-afrikansk-linsegryde.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til afrikansk gryde med karry og linser:
(4 personer)
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 7 g gurkemejerod
- 2 spsk. rapsolie
- 1½ spsk. stærk karry
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 2 dåser hakkede tomater
- 250 g søde kartofler
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl tørrede røde linser
- 150 g frisk spinat
- 4 spsk. saltede peanuts
- 1 spsk. limesaft
- 1 tsk. salt
- 1 frisk rød chili
- 1 bundt frisk mynte
Prøv også: Courgettesuppe med linser og hvidløgsstave
Fremgangsmåde:
Hak løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje fint, og svits det i olien sammen med karry og spidskommen.
Tilsæt tomater, lad det simre i 10 minutter, og skær søde kartofler i tern.
Tilsæt søde kartofler sammen med kokosmælk og linser, og lad det simre under låg i 40 minutter. Skyl spinaten, hak den groft og vend den i sammen med peanuts.
Lad retten koge op, smag til med limesaft og salt, og servér retten drysset med hakket chili og mynteblade.
Prøv også: Kylling i karry med porrer