Avocadokylling med ovnkartofler og hvidløg
(2-3 pers.)
1 landkyllingebryststeg med ben, ca. 550 g
1 moden avocado
1 spsk. citronsaft
1 spsk. cremefraiche
½ tsk. knust madagascarpeber
1 tsk. friske timianblade
Salt og peber
1 spsk. honning
½ spsk. vand
Tilbehør
600 g mellemstore aspargeskartofler
1 helt hvidløg
75 g god bacon
Løft kyllingeskindet fra kødet ved at føre fingrene ind under skindet. Mos avocadokødet med citronsaft og rør cremefraiche og peber i. Smag til med salt. Kom avocadofyldet ind under skindet og glat det ud. Gnid brystet med salt. Rør honning og vand sammen og pensl det på brystet. Læg det i en lille bradepande.
Tilbehør
Skræl kartoflerne og kog dem 3-4 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og læg kartoflerne i bradepanden ved siden af kyllingebrystet. Del hvidløget i fed og pil dem. Kog dem 5 min. i letsaltet vand. Skær baconen i tern og rist dem kort på tør pande eller i mikroovn. Læg bacon og hvidløg ned til kartoflerne. Sæt det i ovnen på midterrillen ved 175° ¾-1 time, til brystet lige netop er gennemstegt, prøv med en kødnål, kødsaften skal være klar. Server med tomatsalat.
Lav en kyllingesalat af resterne
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med kylling...
Kylling i rabarbervinsauce
Kylling i asparges
Kylling-spinattærte
Kylling med gulerødder, ærter og ris