Barderet mørbrad med græskarsalat
Ingredienser til barderet mørbrad med græskarsalat
(4 pers.)
1-2 afpudsede svinemørbrad
Salt og peber
20 soltørrede tomater
¼ tsk. chiliflager
1 fed hvidløg
10 valnødder
1 dl olivenolie
Salt og peber
1 bdt. salvie
6 skiver parmaskinke
Salat
½ hokkaido græskar
½ spidskål
2-3 æbler
½ citron
1 spsk. olivenolie
5 blade salvie
1 fed hvidløg
Salt og peber
Dressing
2 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. mørk balsamico eddike
HVAD BETYDER BARDERET?
At indsvøbe kødet, så det ikke tørrer under stegninger og samtidig giver smag og fedt til kødet.
Sådan gør du
Brun mørbraden i lidt af olien, til den er brun på alle sider. Tag den af varmen og afkøl. Blend tomaterne med chili, hvidløg, nødder og så meget olie, at det bliver til en grød. Smør tomatmassen på den brunede mørbrad. Læg salviebladene på og vikl skinken rundt om. Steg den færdig i ovnen ved 190° i 20 min.
Flæk græskarret og tag kernerne ud. Skær kødet fra og skær det i tern. Snit spidskålen fint og drys med lidt salt. Skær æblerne i tynde både uden kernehus og dryp citronsaft over, så de ikke bliver brune.
Kom olien i en stor pande og steg hakket hvidløg og salvie kort i olien. Tag det op og steg græskarternene, til de er møre i kanten. Kom salvie og hvidløg på panden igen, smag til med salt og peber og sluk. Rør en dressing af honning, dijonsennep og balsamico. Skyl spidskålen, så den ikke er så salt, og bland den med æblebåde og græskar og dryp dressingen over.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Koteletter med rodfrugter
Grillet svinekød i krydret sovs
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Mad med mørbrad
Her finder du en masse lækre retter med mørbrad...