Opskrifter
Bløde flødekarameller med lakridssmag
Lørdag, 22. december 2012af Redaktion
Uhm! De skønneste karameller med lakrids
Ingredienser til bløde flødekarameller med lakridssmag
(40 stk.)
100 g flydende glucose
200 g sukker
5 dl piskefløde
1-2 spsk lakridspulver
3 spsk. smør
Sådan gør du
Kom alle ingredienser i en gryde og bring dem i kog under hyppig omrøring. Opvarm til 120°, her er konsistensen som tyk opbagning. Hæld massen i en lille smurt bradepande og stil den til afkøling. Hvis den straks kan trilles til en fast men blød kugle, er massen klar.
Tip
- Hvis du ikke har et termometer, kan du lave karamelprøven ved at komme nogle dråber karamelmasse i et glas med isvand
- Kom ristede nødder i eller skær dem i firkanter og overtræk dem med chokolade.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Knas og konfekt!
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...