Blomkålssuppe
Ingredienser til blomkålssuppe
(blomkålssuppe til 4 pers.)
1 stort blomkålshoved
1 porre
1 spsk. olie
½ l mælk
½ l grønsagsbouillon
Salt og peber
Evt. revet muskat
100 g philadelphiaost
Se også: Blomkålssuppe med stegte rejer
Pynt til blomkålssuppe
Persille, purløg eller karse
Tilbehør til blomkålssuppe
2-3 tyndt skårne rugbrødsskiver
2 spsk. olie
Et lille drys groft salt
Sådan laver du blomkålssuppe
Skær ¼ af blomkålshovedet i små buketter og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i mindre stk. med stokken. Snit porren fint. Svits porren og den snittede blomkål i lidt olie. Kom mælk og grønsagsbouillon ved og lad det koge ca. 20 min., til blomkålen er mør. Miks din blomkålssuppe i foodprocessor eller med stavblender. Pisk philadelphiaosten i og varm suppen op igen med de små blomkålsbuketter. Smag din blomkålssuppe til med salt, peber og evt. muskat.
Skær rugbrødsskiverne i tern og rist dem sprøde i olie ved jævn varme og drys salt over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen