Brændende kærlighed
Ingredienser til brændende kærlighed
(4 pers.)
1 kg bagekartofler
2 dl mælk
15 g smør
Salt og peber
3 løg
250 g bacon el. røget flæsk
1 madæble
Tilbehør til brændende kærlighed
Hakket persille, rødbeder
Prøv også: Spansk udgave af brændende kærlighed
Fremgangsmåde til brændende kærlighed
Skræl kartoflerne, del dem et par gange og kog dem møre i usaltet vand. Salt i kogevandet kan gøre mosen sej. Pil løgene og skær dem i skiver. Skær baconen i tern. Steg baconternene gyldne og sprøde på en stor pande. Hæld det afsmeltede fedt fra og hold det varmt. Steg løgene møre ved mellemvarme i lidt af det afsmeltede fedt. Skær æblet i små tern og steg dem med de sidste par min. Lun mælken. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Rør mælk og smør i og smag mosen til med salt og peber. Anret mosen i et bjerg og hæld bacon/æbletern og løg over, eller gør det mere syndigt og lav et krater i midten, hæld det afsmeltede fedt i den brændende kærlighed og hæld til sidst bacon/æble og løg over.
Server brændende kærlighed!
Brændende kærlighed med et tvist
Halvdelen eller ¼ af kartoflerne kan byttes ud med selleri eller glaskål. I stedet for rødbeder kan "kærligheden" serveres med en sprød salat som denne:
8 skiver syltede rødbeder
2 julesalater
1-2 spsk. rødbedeeddike
Skær rødbederne i strimler og salaten i tynde skiver. Bland rødbeder, julesalat og rødbedeeddike.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kartoffel-kålgratin
Risotto med svampe, bacon og nødder
Kender du kogebogen? Klik her...
Er du til mørbrad?
Se videoen, hvor Familie Journals faste madskribent, Helle Brønnum Carlsen, viser, hvordan du laver en lækker mørbradgryde: