Ingredienser til kartoffel-kål-gratin
(4 pers.)
¼ hvidkålshoved
2 store bagekartofler
3 æg
200 g hytteost
Revet muskatnød
½ bdt. basilikum
Salt og peber
100 g Vesterhavsost
Fremgangsmåde til kartoffel-kål-gratin
Tænd ovnen på 180º. Sæt en gryde over med rigeligt vand og lidt salt. Skær hvidkålen i både og blanchér dem i kogende vand i ca. 3 min., tag dem straks af varmen og overhæld dem med koldt vand. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Bland kartoflerne med kålen. Pisk æggene med hytteost, revet muskatnød, hakket basilikum og 1 tsk. salt. Anret hvidkål og kartofler i et ovnfast fad og hæld æggemassen over. Pynt med hele basilikumblade og friskkværnet peber. Riv osten groft og drys den over. Sæt fadet i en 180º varm ovn i 15-20 min. Gratinen er færdig, når osten har en let gylden farve.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Dampet fisk
Stegt hakket oskekød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)