Braiserede svinekæber med persillerødder
(4 pers.)
750 g svinekæber
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 dl hvidvin
2 dl vand
500 g persillerødder
½ bdt. hakket persille
2 appelsiner
4 tomater
Lidt hakket rødløg
½ tsk. sukker
Lidt chilipulver
Salt
Gnid kæberne med salt og peber og lad dem trække i 20 min. Brun dem i olivenolie, hæld vin og vand ved og lad dem simre under låg i 45-60 min., til de er møre. De sidste 15 min. af kogetiden tilsættes halverede skrællede persillerødder og ved servering vendes det med hakket persille. Appelsiner skrælles, skæres i mindre stykker og vendes med tomater, løg, sukker, chili og lidt salt. Trækker 1 time før det serveres til.
Kæberne kan du bestille hos slagteren.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere gryderetter...
Lam i spinat
Krydret mørbradgryde
Bøf stroganof