Langtidsbraiseret oksekød med hvide bønner
(4 pers.)
800 g oksespidsbryst uden ben
2 løg
2 fed hvidløg
5 kviste timian
Salt og peber
5 spsk. olivenolie
200 g hvide bønner udblødt natten over
2 dl vand
1 laurbærblad
5 kviste persille
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Tilbehør
Blandet salat med tomater, groft brød
Pil løg og de to fed hvidløg, hak det og sauter det i en lille pande. Kom lidt olie i en stor gryde og brun kødet ved høj varme. Kom salt, peber og timian ved. Tag kødet op og tilsæt resten af olien med de udblødte hvide bønner, vand, laurbær, persille, rosmarin, hele hvidløg og reven citronskal. Læg kødet over og dæk med de sauterede løg. Kødet skal kun lige røre ved væsken mens bønnerne skal være dækkede. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i 2-3 timer. Server med al braiseringslagen som nu er intens og kraftig i smagen og brug brødet til at søbe det hele op med.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere gryderetter...
Osso buco
Krydret mørbradgryde
Kalvefrikassé