Opskrifter

Braiseret oksekød med ingefær

Lørdag, 15. december 2012af Redaktion
Lækker simremad

Ingredienser til braiseret oksekød med ingefær

(6 pers.)

2 spsk. solsikkeolie
1,2 kg oksekød i tern
2 løg
3 fed hvidløg
½ tsk. fennikelfrø
½ tsk. koriander
½ tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
½ tsk. chili
1 stjerneanis
1 tsk. hele, sorte peberkorn
50 g farin eller muskovadosukker
½ dl soja
2 spsk. tomatpuré
6 dl oksebouillon

Marineret ingefær
4 cm ingefær
1 spsk. sukker
2 spsk. sherry

Tilbehør
Kogte ris

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Brun kødet a 3-4 omgange i lidt af olien. Steg løg, hvidløg og de stødte krydderier i resten af olien og mos det ud med en gaffel, når det er mørt. Kom anis, peberkorn, sukker, soja og tomatpuré ved og kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og lad det simre under låg i 3 timer. Kan også simre i ovnen ved 150° i samme tidsrum. Tag kødet op og kog sovsen ind. Skær ingefæren i tynde strimler og vend dem i sukker og sherry. Server kødet med marinerede ingefærstrimler og ris til.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Minideller og varm kålsalat
Vintersuppe med kylling

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...

Juleklassikere