Ingredienser til braiseret oksekød med ingefær
(6 pers.)
2 spsk. solsikkeolie
1,2 kg oksekød i tern
2 løg
3 fed hvidløg
½ tsk. fennikelfrø
½ tsk. koriander
½ tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
½ tsk. chili
1 stjerneanis
1 tsk. hele, sorte peberkorn
50 g farin eller muskovadosukker
½ dl soja
2 spsk. tomatpuré
6 dl oksebouillon
Marineret ingefær
4 cm ingefær
1 spsk. sukker
2 spsk. sherry
Tilbehør
Kogte ris
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Brun kødet a 3-4 omgange i lidt af olien. Steg løg, hvidløg og de stødte krydderier i resten af olien og mos det ud med en gaffel, når det er mørt. Kom anis, peberkorn, sukker, soja og tomatpuré ved og kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og lad det simre under låg i 3 timer. Kan også simre i ovnen ved 150° i samme tidsrum. Tag kødet op og kog sovsen ind. Skær ingefæren i tynde strimler og vend dem i sukker og sherry. Server kødet med marinerede ingefærstrimler og ris til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Minideller og varm kålsalat
Vintersuppe med kylling
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...