DDV-opskrift: Stegt laks med vaniljetomater
170 g laks
Salt og peber
1 tsk. olie til stegning
Vaniljemarinerede tomater
150 g små, faste tomater (helst dadeltomater)
½ vaniljestang
1 skive frisk ingefær
1 lille rød chili (kan udelades)
2 spsk. citronsaft el. vineddike
15 g olie
50 g fint hakket skalotteløg
Salt og peber
Frisk koriander
552 kcal/2296 kJ
- 39 g fedt (63%)
- 36 g protein (26%)
- 16 g kulhydrat (11%)
- 5 g fibre
Halver tomaterne og læg dem i en si over en lille gryde. Kram dem hårdt med hænderne og si saften ned i gryden.
Kom ½ flækket vaniljestang, en skive ingefær og en flækket chili i sammen med citronsaft. Kog op og tag det af varmen. Pisk olien i, tilsæt tomaterne og hakket skalotteløg, krydr med salt og peber og lad det stå og marinere i en lille time.
Krydr fisken med salt og peber og steg den gylden på begge sider i olien.
Server laksen med tomaterne i marinaden. Pynt med korianderblade.
Madopskrift: Inge Kauffeldt,
De Danske Vægtkonsulenter
Flere opskrifter fra De Danske Vægtkonsulenter...