Opskrifter
Dybhavstorsk med beurre blanc og blancherede porrer
Fredag, 10. september 2010Opdateret 3. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Skal du prøve kræfter med en MasterChef-lignende opskrift med fisk, kan du give dig i kast med bagt dybhavstorsk med blancherede porrer og beurre blanc.

25 min
2 personer
Dybhavstorsk med beurre blanc
2 stykker dybhavs-torskefilet a ca. 150 g
1 bdt. porrer
1 hakket skalotteløg
1 spsk. lys vineddike
½ dl hvidvin
½ dl piskefløde
Ca. 80 g smør i små tern
Salt og peber
Citron
Lidt dild til pynt
Tilbehør
Enten brød, ris el. kartofler til at søbe den gode sovs op med
Fremgangsmåde
- Læg fisken i et ildfast fad og dryp med lidt citronsaft, salt og peber samt 10 g smør øverst.
- Skær porren i havle og rens dem.
- Kog porren i let saltet vand i 3 min. og læg dem derefter til side.
- Kog i en anden gryde det hakkede løg med eddike, og når det er fordampet, hældes vinen ved, og når den er næsten fordampet, kommes fløden ved og får et opkog.
- Blend med stavblender små iskolde smørklumper i sovsen så den tykner, og pisk den over varmen til den er lun. Må ikke koge.
- Sæt fisken i ovnen imens du laver sovsen. Den skal have ca. 8 min ved 210°.
- Server med dild og citronbåde og noget til at søbe sovsen med.

Hovedretter
Skindstegt torsk med æble og sellericreme

Hovedretter
Porrepakker med torsk