Opskrifter

Dybhavstorsk med beurre blanc og blancherede porrer

Fredag, 10. september 2010Opdateret 3. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Skal du prøve kræfter med en MasterChef-lignende opskrift med fisk, kan du give dig i kast med bagt dybhavstorsk med blancherede porrer og beurre blanc.
25 min
2 personer
Dybhavstorsk med beurre blanc
2 stykker dybhavs-torskefilet a ca. 150 g
1 bdt. porrer
1 hakket skalotteløg
1 spsk. lys vineddike
½ dl hvidvin
½ dl piskefløde
Ca. 80 g smør i små tern
Salt og peber
Citron
Lidt dild til pynt
Tilbehør
Enten brød, ris el. kartofler til at søbe den gode sovs op med

Fremgangsmåde

  1. Læg fisken i et ildfast fad og dryp med lidt citronsaft, salt og peber samt 10 g smør øverst.
  2. Skær porren i havle og rens dem.
  3. Kog porren i let saltet vand i 3 min. og læg dem derefter til side.
  4. Kog i en anden gryde det hakkede løg med eddike, og når det er fordampet, hældes vinen ved, og når den er næsten fordampet, kommes fløden ved og får et opkog.
  5. Blend med stavblender små iskolde smørklumper i sovsen så den tykner, og pisk den over varmen til den er lun. Må ikke koge.
  6. Sæt fisken i ovnen imens du laver sovsen. Den skal have ca. 8 min ved 210°.
  7. Server med dild og citronbåde og noget til at søbe sovsen med.