Farserede vagtler
FARSEREDE VAGTLER
(6 pers.)
6 udbenede vagtler (skal bestilles hos slagteren)
Salt og peber
30 g smør
Fyld
150 g hakket skinkekød
1 spsk. mel
1 æg
½ tsk. stødt koriander
1 spsk. revet løg
½ tsk. salt
Peber
Sauce
1½ dl hvidvin
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk. revet appelsinskal
1 dl piskefløde
¼ tsk. stødt koriander
Salt og peber
Skyl vagtlerne, hvis de er blodige, og tør dem godt. Klip de yderste vingespidser af. Gnid fuglene med lidt salt og peber.
Fyld: Rør kødet til fars med de øvrige ingredienser. Fyld lidt fars i hver vagtel og bind omkring dem. Brun dem i en gryde i smørret. Tag vagtlerne op og hæld hvidvin og appelsinsaft i gryden. Kog det igennem og kom appelsinskal og piskefløde i. Krydr saucen med salt, peber og koriander. Læg vagtlerne tilbage i gryden og lad dem snurre under låg ca. 20 min., til de er møre.
LAURBÆRKARTOFLER
4-5 bagekartofler
8-10 laurbærblade
Olivenolie
Salt og peber
Skræl kartoflerne og del dem i to. Skær et par snit i hver kartoffel og stik laurbærblade i. Læg dem i et ildfast fad og hæld lidt olivenolie over. Drys med salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 200° 35-40 min., til de er møre.
FRANSKE ÆRTER MED TOMATER
(6 pers.)
3 mellemstore tomater
4 (banan)skalotteløg
20 g smør
1 icebergsalat
250 g fine, frosne ærter
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
Del tomaterne, skrab kernerne ud og skær tomatkødet i strimler. Pil løgene, skær dem i kvarter og svits dem møre i smørret. Tilsæt tomaterne. Skær salaten i strimler og kom dem i gryden sammen med ærter, salt og peber. Lad det varme, til ærterne er tøet op, og server straks, inden salaten taber farven.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Lav en festmiddag med...
Prins Henriks laksekage til forret
Hofdessert med jordbær til dessert