Farseret kalkun
(8-10 pers.)
1 kalkun, ca. 7 kg (istandgjort og uden indvolde)
1 bdt. salvie
200 g smør
4 usprøjtede citroner i halve
Nogle kviste rosmarin og timian
Lidt olivenolie
150 g sukker
300 g tranebær
2 usprøjtede appelsiner
300 g brødkrumme
4 nelliker
1 stang kanel
Rør smør med salvie og reven citronskal og stop det under skindet på kalkunen. Fyld så "dyret" op med citroner, mere salvie, lidt salt og peber, rosmarin og timian og stil den i ovnen ved 85° grader i 8-9 timer. Det betyder, at man kan stege kalkunen natten over og så køle den efter 7-8 timer og først genvarme den med fyldet en halv time til sidst. Fyldet røres, hvor tranebær og sukker sauteres i olie og tilsættes smuldret brødkrumme, krydderier og appelsinsaft og -skal. Fyldes i dyret og lad den stege yderligere 30 min. ved 180°. Serveres med bagte æbler, sovs og kartofler samt en tranebærsalat med kål i fløde.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Andeconfit med timiankartofler
And på kuglegrill
Og lidt sødt....
Fransk julekrans
Hvid julekage