Opskrifter

"Fastelavnsboller" i karry: Farverige kødboller i karry

Torsdag, 27. februar 2014Opdateret 22. aprilaf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Denne festlige ret, der går sig særlig godt til fastelavn, skal nok skal skabe begejstring hos både små og store.
30 min
4 personer
Farverige kødboller alla "fastelavnsboller" i karry
450 g hakket svinekød
50 g hvedemel
1 æg
2 dl mælk
½ revet løg
1½ tsk. salt
1 knsp. peber
Blå og rød frugtfarve
1 finthakket løg
1 spsk. karry
1 spsk. smør
1 revet æble
2 spsk. mel
4 dl bouillon
Tilbehør
Broccoli
Kogte ris

Fremgangsmåde

  1. Bland kødet med mel, æg, mælk, salt, peber og løg til en lind fars.
  2. Del farsen i to og rør blå farve i den ene portion og rød farve i den anden.
  3. Form farsen til små boller med en teske og kog dem i letsaltet vand i 3-5 min., til de flyder ovenpå.
  4. Svits løg og karry i smørret.
  5. Rør æble og mel i og tilsæt bouillonen lidt efter lidt under omrøring.
  6. Lad sovsen koge igennem i 5 min. og smag den til med salt og peber.
  7. Kom kødbollerne i sovsen og servér med kogte ris og dampet broccoli.