Fillotærte med svinekød, porrer og ærter
Ingredienser til fillotærte:
(4 pers.)
400 g hakket gris
2 spsk. olivenolie
2 porrer
600 g kogte kartofler
200 g fine ærter
2 tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
Salt og peber
25 g smør
4 ark fillodej
3 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 bdt. dild
Evt. kogte ris som tilbehør
Prøv også: Lakse-spinattærte med porrer
Fremgangsmåde:
Brun kødet i 1 spsk. olie på en stor pande.
Skær porrerne i 1 cm tykke skiver og svits dem sammen med kødet.
Skær kartoflerne i tern.
Bland kartofler og ærter, spidskommen og garam masala med kødet og smag til med salt og peber.
Smelt smørret og pensl et tærtefad med lidt af smørret.
Bred fillodejen ud og læg fillodejstykkerne i tærtefadet lidt forskudt oven på hinanden, og så der hænger dej ud over kanten.
Tryk dejen godt ned i kanten af fadet, pensl med smør, kom fyldet i og fold dejen indover, så den krøller lidt på toppen.
Pensl toppen med smør og bag tærten ved 175° nederst i ovnen i ca. 25 min., til dejen er gyldenbrun og sprød.
Rør yoghurt med finthakket hvidløg og hakket dild og smag til med salt og peber.
Servér tærten med yoghurtdressing og evt. ris.
Se også: Nem pirog med kylling