Fiskekarbonader med lynremoulade
Ingredienser til fiskekarbonader med lynremoulade
(4 pers.)
600 g torske- lys- eller mørksejfilet
1 tsk. salt
1 spsk. mel
2 spsk. finthakket løg
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. hakket persille
2 spsk. citronsaft
Groft peber fra kværnen
Rasp
Olie eller smør til
stegning
FISKESAUCE
"Fishsauce" sælges blandt andet under varemærket Santa Maria. I mangel af den krydrede fiskesauce kan der puttes lidt
mere salt i karbo-naderne.
Remoulade
3 spsk. piccalilly, findelt til remoulade (Cervera)
1 dl skyr el. yoghurt
½ citron
Fremgangsmåde
Hak fiskekødet fint med en skarp, tung kniv eller i en foodprocessor og kom det i en skål. Bland kødet med salt, mel, løg, fiskesauce, persille, citronsaft og peber. Form farsen med fugtige hænder til 6-8 karbonader og vend dem i rasp. Steg karbonaderne 4-5 min. på hver side ved jævn varme.
Remoulade: Rør piccalilly og skyr sammen og smag remouladen til med citronsaft.
Spis karbonaderne med kartofler, gulerodssalat og remoulade.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Fiskefileter florentine
Lakseburger
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)