Disse skønne sesam-pandekager er en anderledes slags madpandekage, der smager fantastisk.
Opskrift på fyldte sesam-pandekager
(4 pers.)
Dej
100 g mel
¼ tsk. salt
3 dl mælk
2 æg
1 spsk. sesam- eller jordnøddeolie
Fyld
450 g hel frosset spinat
1 dl fløde eller mælk
2 tsk. majsstivelse
8 tynde skiver mortadellapølse el. kogt, røget skinke
Lidt revet muskat
Salt og peber
15 g smør
Gratineringsost
Drys
Ca. 2 spsk. sesamfrø
Tilbehør
Grøn salat
TIP
Spinaten kan krydres med presset hvidløg. Hvis det skal gå stærkt, kan du bruge færdige pandekager, der fyldes med (frosne)svitsede wokgrønsager, evt. lidt tofu (sojabønnepostej) i tern krydret med japansk soja eller teriyakisauce og gratineres.
Pisk dejen sammen og lad den hvile 15-20 min. Bag 8 store, tynde pandekager på en slip let-pande, ¾ dl dej til hver, og drys lidt sesamfrø på hver pandekage, inden dejen stivner.
Kom spinaten i en gryde og lad den tø op ved jævn varme uden låg. Rør fløde og majsstivelse sammen og hæld jævningen i gryden. Varm spinaten igennem og krydr med muskat, salt og peber. Læg skinke eller pølseskiver og spinat på pandekagerne. Fold siderne ind og rul dem sammen som forårsruller. Læg dem i et ovnfast fad. Smelt smørret, dryp det over og drys med ost. Gratinér pandekagerne 10-15 min. ved 225°.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også: Fyldte pandekager med svinemørbrad
FIN DÅSE MED RETROMOTIV
Flot metaldåse til te, kaffe mm. i flot retrostil, der uden tvivl vil pynte på køkkenbordet.
Dåsen koster 69 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Ostekrebinetter med pebersovs
Tortillas med fisk og salsa
Tortilla med kalkungryde
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)