Gåsebryst med rødkål og honningristede kartofler
Ingredienser til gåsebryst med rødkål og honningristede kartofler:
(2 pers.)
Rødkål med svesker og valnødder:
400 g rødkål
1 spsk. smør
10 svesker uden sten
2 spsk. balsamico
Salt og peber
50 g valnødder
1 håndfuld persille
Prøv også: Farseret gåsebryst
Honningristede kartofler:
250 g små runde kartofler
2 spsk. honning
Salt og peber
Gåsebryst og sauce:
2 gåsebryster el. andebryster (evt. fra frost)
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 dl andefond el. -bouillon
1 dl rødvin
½ dl piskefløde
Evt. lidt sovsejævner
Fremgangsmåde:
Rødkål med svesker og valnødder:
Snit kålen i 1 cm tykke strimler og svits dem i smør i en gryde, til den falder lidt sammen.
Tilsæt svesker og balsamico og lad den simre 10 min. under låg.
Smag til med salt og peber og evt. mere balsamico.
Hak valnødderne groft og persillen fint og drys over kålen.
Honningristede kartofler:
Kog kartoflerne møre og pil dem.
Varm honningen op på en pande, til den bruser, og vend kartoflerne i honningen, til de er brune og blanke.
Krydr med salt og peber
Prøv også: Flæskestegssandwich
Gåsebryst:
Rids skindet let med en skarp kniv.
Drys kødet med salt og peber på begge sider.
Brun kødet i lidt olie, først ca. 8 min. på skindsiden og derpå kort på den anden side.
Lad kødet stege endnu 8 min. ved svag varme (andebryst et par min. mindre). Læg kødet på en tallerken.
Sauce:
Kog panden af med rødvin, til den er næsten kogt væk.
Tilsæt andefond eller bouillon og fløde.
Kog saucen godt igennem, jævn den evt. med saucejævner og smag den til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver og spæd saucen med den saft, som er løbet fra kødet.
Servér kødet med rødkål, kartofler og sauce.