Gammeldags hønsesalat og hjemmerørt mayonnaise
Ingredienser til gammeldags hønsesalat
(5-6 pers.)
1 kylling
Kogelage
Vand
1 løg
1½ tsk. salt
1 laurbærblad
8 peberkorn
Fyld
2 dl kyllingesuppe
250 g champignon
1 dl cremefraiche
100 g mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. kapers
Tabasco
Worcestersauce
Citronsaft
Salt og peber
Pynt
4-5 skiver bacon
Purløg
Fremgangsmåde til gammeldags hønsesalat
Skær kyllingen i fire. Læg dem i en gryde og hæld vand ved, så det lige dækker. Tilsæt løg, salt og krydderier. Kog kyllingen ca. 40 min., til den er mør. Pil kødet fra ben og skind. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Lad dem simre 10 min. i kyllingesuppen og derefter dryppe af i en sigte.
Rør cremefraiche, mayonnaise og dijonsennep sammen. Tilsæt kapers og krydr saucen med tabasco, worcestersauce, citron, salt og peber. Vend kyllingekød og champignon i saucen. Skær baconen i tern og rist dem på panden. Pynt salaten med bacon og purløg.
Ingredienser til hjemmerørt mayonnaise
2 pasteuriserede æggeblommer
1-2 tsk. sennep
Ca. 4 dl vindruekerneolie
2 tsk. vineddike
Citronsaft efter smag
Salt, peber
Fremgangsmåde til hjemmerørt mayonnaise
Kom æggeblommer, sennep, vineddike, ½ tsk. salt og peber i en skål. Pisk det grundigt sammen og tilsæt olie lidt efter lidt, mens der piskes konstant. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan olien hældes i lidt hurtigere. Smag mayonnaisen til med citronsaft, salt og peber.
Tip: Æg og olie skal have nogenlunde samme temperatur, ellers kan mayonnaisen skille.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Andepostej
Gravet oksemørbrad med blomkålssalat
Nåede du ikke at få fingre i Familie Journals tillæg fyldt med dejligt juleknas og bag? Så kan du i stedet købe tillægget som PDF i Familie Journals webshop. Lad duften af hjemmebag sprede sig, så er julehyggen sikret!
Hvert tillæg koster kun 20,-