Gammeldags oksesteg
Gammeldags oksesteg er en skøn klassiker fra det danske køkken. Når retten har simret nogle timer, har du noget dejligt mørt kød, der smelter på tungen. Server kødet med kogte kartofler og en lækker brun sovs.
Opskrift på gammeldags oksesteg
(4 pers.)
20 min. + 90 min. i gryden
Ingredienser til gammeldags oksesteg
800 g oksetykkam
Salt og peber
1 spsk. smør
1 løg
100 g gulerødder
150 g selleri
2 hakkede fed hvidløg
2 kviste persille
5 dl vand
Kulør
1 agurk
1 dl eddike
2 spsk. vand
2 spsk. sukker
1 tsk. tørret dild (dildspidser)
½ tsk. salt
Peber
Kartofler
Prøv også: Gammeldags oksesteg i kalorielet udgave
Sådan laver du gammeldags oksesteg
Krydr kødet med salt og peber og brun det i smørret i en stegegryde. Skær løg, gulerødder og selleri i grove stykker og tilsæt sammen med hvidløg, persille og vand og lad det småsimre under låg i 90 min. Lav imens agurkesalaten. Skær agurk i tynde skiver, pisk eddike, vand, sukker, salt og peber til sukkeret er opløst og hæld det over. Skum urenhederne i gryden fra, tag kødet op og blend grønsagerne med lidt af suppen. Tilsæt kulør, smag til med salt og peber.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Svinemørbrad med flødestuvede svampe
Oksebøffer med morkler og kartoffeltårn
Hakkebøf med "knust" kartoffelsalat