Opskrifter

Svinemørbrad i ovn med flødestuvede svampe

Mandag, 11. oktober 2010af Redaktion
Uhm! Svinemørbrad i ovn er en god klassiker. Her serveret med efterårets svampe.

Opskrift på svinemørbrad i ovn med flødestuvede svampe

(4 pers.)

1 svinemørbrad, afpudset
20 g smør
4 kviste rosmarin
Lidt revet, usprøjtet citronskal
500 g blandede bøgehatte og østershatte
1 skalotteløg, finthakket
2 dl hvidvin
2½ dl piskefløde
Salt og peber

Tilbehør
Grøn salat med æbler, nødder og persille


Bøgehatte

Vi har samlet 15 retter med svinemørbrad, som du kan servere på både hverdagsaftener og ved festlige lejligheder.

Sådan laver du svinemørbrad i ovn med flødestuvede svampe

Brun svinemørbraden i smørret på alle sider. Læg den i et ildfast fad og drys med hakket rosmarin, revet citronskal, salt og peber og hæld ½ dl vand i bunden af fadet. Sæt mørbraden i ovnen ved 180 i 15 min. Lav imens svampestuvningen: Sauter svampene og løget i samme fedtstof i 5 min. Kom vin ved og lad det koge halvt ind. Rør så fløde, salt og peber i og lad det småsimre i 10 min. Så hældes det i fadet til mørbraden, som får 5 min. mere. Lav en grøn salat med æbler i både, valnødder og hakkede eller hele blade af persille. Hæld dressing over af æbleeddike, nøddeolie, salt og peber. Giv også brød til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin
Mørbradgryde med æbler og svampe
Pizza med champignoner