Græsk lammeragout med citron
(6 pers.)
Ca. 750 g lammekød uden ben fra culotte eller bov
2 spsk. olie
2 tsk. salt
Groftkværnet peber
2 knsp. safran
2½ dl bouillon
½ usprøjtet citron
1 dl madlavningsfløde
1 mellemstor courgette
1 rød peber
Hakket persille
Tilbehør
Ris
TIP
Af en stor lammebov på omkring 1.400 g kan der skæres ca. 750 g kød uden ben.
Ragouten kan fryses og varmes i gryde eller tildækket i ovnen.
Skær kødet i tern og brun det holdvis i en gryde. Krydr med salt og peber. Knus safran i en morter med lidt salt og kom det i gryden. Skyl citronen, skær den i tynde skiver og kom dem i gryden. Lad det småsimre under låg 30 min. Skær courgetten i skiver eller tern, peberfrugten i strimler og læg dem ned til lammekødet, hæld fløden ved. Lad det simrer videre ca. 15 min., til kødet er mørt. Smag til med salt og peber. Hæld ragouten i et varmt fad og drys persille over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Inviter på påskemiddag...
Melon med skinke
og parmesan
Få masser af inspiration til mad og pynt på påskebordet
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)