Opskrifter
Gratineret løgsuppe - en fransk klassiker
Fredag, 25. januar 2013Opdateret 10. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Hold vinterkulden på afstand med denne lækre løgsuppe, der kan laves på kun 20 minutter! Retten kan både nydes som hovedret eller som en mindre forret.

20 min
4 personer
Løgsuppe
600 g løg
1 spsk. olie
15 g smør
2 spsk. mel
1 l lys, varm bouillon
½ l hvidvin el. øl
2 kviste timian
Salt, peber
Tilbehør
4 skiver daggammelt, lyst brød
75-100 g revet ost
Fremgangsmåde
Selve suppen kan forberedes dagen før.
- Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
- Varm olie og smør i en gryde og svits løgene ved middel varme og rør rundt jævnligt i ca. 10 min.
- Rør melet i og spæd til med bouillon og vin under omrøring.
- Tilsæt timian og kog suppen i 20 min.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen ved 250°.
- Fordel suppen i skålene, læg brødskiverne øverst og drys med et godt lag ost.
- Sæt straks skålene i en 250° varm ovn på midterrillen i 3-4 min., til osten bobler.

Hovedretter
Græskarsuppe med rugbrødscroutoner

Hovedretter
Hamburgerryg med karamelliserede løg og sommergrønt