Opskrifter
Grillstegt multe med spinat og sesambønner
Lørdag, 18. juli 2009Opdateret 3. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Multe er en dejlig fisk, der er fast i kødet, men stadig saftig. Her er den grillstegt og serveret sammen med kogte bønner, dampet spinat og nye kartofler.

20 min
2 personer
Grillstegt multe
2 stykker multefilet, evt. med skind (afskællet)
Sesamolie
½ dl sojasovs
Lidt friskrevet ingefær
Peber
300 g frisk spinat
300 g grønne bønner
½ dl smuttede mandler
2 spsk. sesamfrø
½ spsk. citronsaft el. riseddike
400 g kartofler
Fremgangsmåde
- Snit ridser i fisken og pensl med sesamolie, soja, ingefær og peber.
- Steg fisken på en grillpande ca. 5 min. på skindsiden og 2-3 min. på kødsiden. Lad den hvile.
- Kog bønnerne i saltet vand i 4 min. Hæld vandet fra og damp spinaten ovenpå. Hold dem dog adskildt.
- Brun de smuttede mandler i lidt sesamolie og drys med salt. Vend det i bønnerne med sesamfrø og eddike.
- Anret det på tallerken, hvor fisken lægges oven på spinaten, der lige vendes i sojaen. Server med nye kartofler.

Hovedretter
Rødfisk med harissa og citroncouscous

Hovedretter
Citrusgrillet fisk med krydrede gulerødder