Grønkålsuppe med røget flæsk
Immergrønspaj
Grønkålssuppe med røget flæsk
(5-6 pers.)
Ingredienser
750 g røget flæsk
75 g risengryn el. byggryn
1 laurbærblad
5 kviste timian
3 gulerødder
¼ selleri
2 store kartofler
2 porrer
500 g grønkål
Salt og peber
Tilbehør:
Syltede rødbeder
Sennep
Rugbrød
Fremgangsmåde
Kom flæsket i en gryde og dæk med vand. Kog op og skum overfladen med en ske. Skru ned til lav varme, tilsæt laurbærblad og timian og lad kødet simre i ca. 1½ time. Tag kødet op af suppen. Kom grynene i suppen. Skær gulerødder, selleri og kartofler i tern og porrerne i skiver og kog dem i suppen i 5 min.
Hak grønkålen fint og kom den i suppen. Kog, til grøntsager og gryn er møre. Smag suppen til med peber og evt. salt. Servér suppen med flæsket i skiver på entallerken ved siden af sammen med rødbeder, sennep og rugbrød.