Grydekylling med skilt sovs og agurkesalat
(4 pers.)
15 min. + 1 time i gryden
1 hel kylling (mindst 1.200 g)
1 bdt. kruspersille
Salt og peber
30 g smør
1 dl vand
2 dl gammeldags sødmælk (gerne jerseymælk el. gårdmælk)
1 agurk
1 dl hvidvinseddike
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
Tilbehør
Kogte kartofler
Stop et skyllet bundt persille ind i kyllingen, evt. sammen med et overskåret løg. Brun kyllingen i en gryde, drys med salt og peber. Kom vand ved, læg låg på gryden og steg ved svag varme i en god time, til et prik i låret kun lader klar kødsaft komme ud. Mens kyllingen steger, laves agurkesalat ved at marinere tynde skiver af agurk i lidt salt og dernæst overhælde dem med eddike smagt til med sukker. Når kyllingen er klar, hældes mælken over, og der koges i 2-3 min. Sovsen skal skille. Parter kyllingen og server med agurkesalat, sovs og kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med kylling...
Kylling Kiev
Citronkylling med fuldkornsnudler
Kyllingesnitsel med kartoffelsalat