Opskrifter

Havtaske svøbt i bacon med savojkål og hvidvinssauce

Onsdag, 26. februar 2020Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus LethFoto: Columbus Leth
Bacon er glimrende som svøb til madretter, hvor man gerne vil holde på saft og kraft. Her får du en lækker opskrift på havtaske svøbt i bacon med savojkål og hvidvinssauce. Havtaskens kød er lyst, fast og nemt at tilberede. Har du svært ved at finde havtaske, kan du erstatte det med torsk i denne opskrift.

Ingredienser til havtaske svøbt i bacon med savojkål og hvidvinssauce:

(4 personer)

  • 4 havtaskestykker a 120 g
  • 4 skiver bacon
  • 30 g smør

Se også: Savojkål med løg og peperonchino

Tilbehør:

  • 1 lille savojkål
  • 20 g smør
  • 1 tsk. fintrevet muskatnød
  • Salt og peber

Prøv også: Fisk med courgetter og stedmoderblomster

Sauce:

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl hønsebouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • 4 tomater eller 1 dåse hakkede tomater

Se også: Fisk amok - Cambodjas nationale fiskeret

Fremgangsmåde:

Rens havtaskestykkerne for hinder, og rul dem i bacon. Sæt en træpind i hver til at holde på baconen. Steg dem i smør på alle sider. Skru ned for varmen, og steg fisken færdig i ca. 5 minutter.

Se også: Fiskespid med bagt spidskål

Tilbehør: Skær kålen i tynde strimler. Smelt smørret i en stor sauterepande. Vend kålen rundt, og krydr med muskatnød, salt og peber. Sauce: Hak løget fint. Smelt smør i en lille gryde, og sautér løget. Hæld vin på, og kog det ind til den halve mængde. Tilsæt bouillon og fløde. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Kog saucen ind til passende konsistens. Skær tomaterne i tynde både uden kerner, eller hæld de hakkede tomater fra dåsen op i en sigte, så lagen drypper af. Vend tomaterne i saucen lige før servering. Anret kål og sauce med fisken ovenpå.

Prøv også: Grønkål, havtaske og syltede æblebåde