Havtaske svøbt i bacon med savojkål og hvidvinssauce
Ingredienser til havtaske svøbt i bacon med savojkål og hvidvinssauce:
(4 personer)
- 4 havtaskestykker a 120 g
- 4 skiver bacon
- 30 g smør
Se også: Savojkål med løg og peperonchino
Tilbehør:
- 1 lille savojkål
- 20 g smør
- 1 tsk. fintrevet muskatnød
- Salt og peber
Prøv også: Fisk med courgetter og stedmoderblomster
Sauce:
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. smør
- 1 dl hvidvin
- 1 dl hønsebouillon
- 2½ dl piskefløde
- ½ citron
- Salt og peber
- 4 tomater eller 1 dåse hakkede tomater
Fremgangsmåde:
Rens havtaskestykkerne for hinder, og rul dem i bacon. Sæt en træpind i hver til at holde på baconen. Steg dem i smør på alle sider. Skru ned for varmen, og steg fisken færdig i ca. 5 minutter.
Se også: Fiskespid med bagt spidskål
Tilbehør: Skær kålen i tynde strimler. Smelt smørret i en stor sauterepande. Vend kålen rundt, og krydr med muskatnød, salt og peber. Sauce: Hak løget fint. Smelt smør i en lille gryde, og sautér løget. Hæld vin på, og kog det ind til den halve mængde. Tilsæt bouillon og fløde. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Kog saucen ind til passende konsistens. Skær tomaterne i tynde både uden kerner, eller hæld de hakkede tomater fra dåsen op i en sigte, så lagen drypper af. Vend tomaterne i saucen lige før servering. Anret kål og sauce med fisken ovenpå.
Prøv også: Grønkål, havtaske og syltede æblebåde