Opskrifter

Hverdagsmad med asparges

Fredag, 14. maj 2021Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Lav lækker og smagfuld aftensmad med friske grønne asparges. Velbekomme.

Luksusbiksemad

(2 personer)

  • 300 g kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 rødløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • ½ bundt grønne asparges

Kød:

  • 2 tykstegsbøffer á ca. 200 g
  • Salt og peber

Til servering:

  • 2 æg
  • Worcestershiresauce
  • HP-sauce
  • Tomatketchup
  • Evt. lidt bredbladet persille

Prøv også: Tre retter med grønne asparges

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220°. Skær kartofler, gulerødder og løg i små tern, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag retten i ca. 30 minutter. Kassér aspargesenes træede ender, skær resten i mindre stykker, og lad dem trække i letsaltet, kogende vand i 1 minut. Skyl aspargesene i koldt vand.

Kød: Skær kødet i tern, og steg dem sprøde i olie i ca. 3 minutter. Krydr med salt og peber. Vend kød og asparges med de bagte grøntsager, og servér med spejlæg, Worcestershiresauce, HP-sauce og ketchup. Drys evt. lidt bredbladet persille over.

Prøv også: Grøn biksemad med spejlæg

Chorizopande med asparges

(2 personer)

  • 200 g tørret chorizo
  • ½ bundt grønne asparges
  • Olivenolie til stegning
  • 2 dl ris
  • 4 dl hønse-bouillon
  • ¾ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • ¾ tsk. tørret oregano

Til servering:

  • 1 håndfuld rucola

Prøv også: 3 hverdagsretter med grønt

Fremgangsmåde:

Skær chorizoen i tern. Kassér den nederste træede del af aspargesene, og skær resten i stykker på 1 cm. Bevar toppen hel. Steg chorizoternene i olie, til de er sprøde, men ikke hårde. Tag dem op med en hulske, og læg dem kort på fedtsugende papir.

Kassér fedtstoffet, og steg aspargesstykkerne i lidt ny olie i ca. ½ minut under omrøring. Tag dem op med hulskeen. Steg risene på panden i 1 minut. Hæld bouillon ved, og bring i kog. Tilsæt krydderierne, og lad det hele småkoge under låg i 12 minutter.

Tag panden af varmen, og vend asparges og chorizo i. Lad det hele trække under låg i 10 minutter. Servér chorizopanden med rucola til.

Prøv også: Klassisk æggekage