Kalvebov med flæsk og rødbeder i fløde
(4 pers.)
800 g rødbeder
4 skalotteløg
100 g flæsk (enten fersk el. saltet)
1 laurbærblad
4 kviste persille
4 kviste timian
3 dl hvidvin
1 dl vand
1 kg kalvebov med ben
Salt og peber
1 spsk. smør
1½ dl piskefløde el. cremefraiche 38%
Tilbehør
Grøn salat med dampede bønner
Skræl rødbederne og skær dem i store, grove tern. Pil løgene og skær dem i kvarte. Skær flæsket i tern. Vend rødbeder, løg, flæsk og krydderurter sammen i bunden af stegesoen, drys med salt og peber og hæld vin og vand over. Brun kalveboven, drysset med salt og peber, kort på en pande i smør, læg den oven på rødbederne og læg låg over. Stilles i 175° varm ovn i 2 timer. Tag kødet op og lad det lige hvile 10 min. Hæld fløden over rødbederne og lad det simre uden låg i ovnen ved 200° i 10 min. Skær så kødet af benet og skær i skiver.
Serveres med salat og bønner.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter tilberedt i stegeso...
Kylling i karryrisotto
Nakkekam med urter i øl
Kylling i stegeso med grønt
Selleri med persillesmør i stegeso