Kalveculotte med grønne peberkorn og tomater
(6 pers.)
1 kalveculotte, ca. 1,4 kg
Salt og peber
6 tomater (el. en dåse med cherrytomater)
2 spsk. grønne, syltede peberkorn (dåse)
2 spsk. cognac el. brandy
Saften fra stegen
2 spsk. hakket persille
Gnid stegen med salt og peber og stil den i ovnen ved 200° i ca. 35 min. Tag den ud og tjek. Den skal være lidt for rå. Hæld kødsaften fra. Lad den afkøle og stil den så koldt. Ved hjemkomst sættes den 10-15 min. i ovnen ved 220° og hviler så til servering. Kom tomater i en gryde og kog op med peberkorn. Mos tomaterne ud med ske. Hæld cognac over og antænd ganske kort.
Hæld stegesaften ved og smag til med persille, salt og peber.
BAGTE COURGETTER MED CITRON OG URTER
(6 pers.)
4 grønne courgetter
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Salt og peber
1-2 dl hakkede, grønne krydderurter såsom estragon, purløg, kørvel og bred persille
Revet skal og filet af 1 lille citron
Vask og skær courgetterne i 3 cm skrå, aflange stykker. Vend med olie, citron, hvidløg, salt og peber. Læg det i ovnfast fad, dæk med alufolie og stil i ovnen ved 200° i 1 time. Vend så krydderurter i og server.
Retten er god til genopvarmning, men kan også spises kold.
Krydderurterne skal først vendes i lige før, den skal spises.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en lækker middag med:
Lune ostebrød først og
Citronkage til dessert