Kalvekotelet med tomat-estragontærte
(2 pers.)
2 store kalvekoteletter
Salt og peber
8 store tomater
2 spsk. hakket frisk estragon
50 g smør
1 spsk. balsamico
2 plader butterdej
Tilbehør:
Grøn salat
Skær tomaterne i skiver, læg dem i et smurt ildfast fad (tærtefad) og stil dem i ovnen ved 160° i 2 timer, til de er halvtørre. Drys med estragon og smørklatter. Skru op til 200°, og når smørret er smeltet, hældes balsamicoeddike på.
Rul butterdejen ud, så den kan danne et låg, der lægges over, og det hele bager videre 25 min. Imens steger kalvekoteletterne ca. 8 min. på hver side drysset med salt og peber.
Når de er færdigstegte og tærten er klar, vendes den ud af formen, så tomaterne kommer opad, og der skæres skiver af tomattærte til koteletten, som også serveres med salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med kalvekød ...
Pasta med kalvekød og kantareller
Farseret mørbrad i nye gevandter
Kalveroulade med løgsovs og champignon
Ølbraiseret kalveskank med vintergrønt